Kermis Budel van zaterdag 26 t/m woensdag 30 augustus

Kermis in Budel | Fotograaf: Foto Hammie

Budel – De kermis komt ook dit jaar weer naar Budel. Van zaterdag 26 augustus tot en met woensdag 30 augustus bruist het centrum van Budel weer van plezier! Wethouder Lemmen opent de kermis op zaterdag 26 augustus om 19.00 uur bij de Hernieuwde Levenskracht. 

In het centrum van Budel vind je meer dan 30 attracties. Je kunt je vermaken in de draaimolen, de rups, botsauto’s en nog veel meer. Geniet van een suikerspin, hamburger of iets lekkers van één van de andere eettentjes. Om de kermiservaring nog sfeervoller te maken, zorgt de horeca voor muziek en gezellige terrasjes. Het HAC-weekblad brengt de week voor de Budelse kermis een speciale kermiskrant uit. Hierin vind je interviews, verhalen, promotieactiviteiten en allerlei weetjes die met de kermis te maken hebben. 

Als afsluiting van de kermis vindt er op de kermiswoensdag een prachtige vuurwerkshow plaats in de buurt van het kermisterrein. Deze show wordt mogelijk gemaakt door de kermisexploitanten en de plaatselijke horeca, die hun financiële steun hebben geleverd. Een professioneel vuurwerkbedrijf verzorgt het vuurwerk, en dit alles zonder financiële bijdrage van de gemeente Cranendonck.

Wegafsluiting

Vanwege de opbouwwerkzaamheden van de kermisattracties worden de wegen in het centrum van Budel woensdag 23 augustus 2023 vanaf 18.00 uur afgesloten voor al het verkeer.

Weekmarkt

De weekmarkt van Budel komt op kermismaandag te vervallen.

Bushalte

Tijdens de kermisperiode komt de bushalte aan de Deken van Baarsstraat in Budel te vervallen van woensdag 23 augustus t/m donderdag 31 augustus 2023.

Afvalinzameling

Op donderdag 24 augustus en 31 augustus 2023 worden vanaf ca. 07.30 uur op het Capucijnerplein en de Markt in Budel de GFT-containers van de bewoners geledigd door de afvalophaler.

In verband met de op- en afbouw van de kermis, verzoeken wij de bewoners aan het kermisterrein de afvalcontainers daarom te plaatsen nabij de wegafzetting(en) van bovengenoemde straten i.p.v. voor hun pand.

Tijdelijke fietsenstalling

Het is tijdens de kermisdagen niet toegestaan om fietsen en andere obstakels rondom het Lunapark te plaatsen op de Markt ter hoogte van Markt 7, 11 en 21.

Indien de doorgang wordt geblokkeerd zullen de rijwielen uit oogpunt van veiligheid worden verplaatst naar een nabijgelegen plek.

Er worden in de buurt van het Lunapark via borden op de Marktstraat bij huisnummer 10 en Nieuwstraat 9 twee tijdelijke fietsenstallingen ingericht waar de fietsen van de bezoekers van de kermis geplaatst kunnen worden.