Sportief spektakel bij Tour d’Oospel 2023

Ospel – De straten van Ospel waren vandaag het toneel van sportieve prestaties en gezinsplezier tijdens het jaarlijkse Tour d’Oospel-evenement. Terugkerend voor de editie van 2023, bood het evenement een uitgebreid scala aan sportieve activiteiten voor zowel jong als oud.

Net als vorig jaar was er een hoogtepunt voor hardlopers, met de ‘Run – Holland OTO’, een uitdagend parcours voor zowel recreatieve als ervaren lopers. Deelnemers renden door de straten van Ospel, wat zorgde voor een spannende wedstrijd.

Voor de allerkleinste deelnemers, jonger dan vier jaar, was er een schattige en energieke fietswedstrijd. Met of zonder zijwieltjes, deze jonge renners toonden hun vastberadenheid en enthousiasme voor de sport.

De ‘Dikke Bandenrace’, voor kinderen van 5 tot 12 jaar, bracht jeugdige deelnemers op hun eigen fietsen samen. De organisatie zorgde voor helmen en de kinderen werden verdeeld in vier leeftijdscategorieën, waarbij elke deelnemer werd beloond voor hun inspanningen.

Het hoogtepunt voor recreatieve fietsers was het ‘Open Doospels Kampioenschap’, een ploegentijdrit over zes kilometer. Een ander opwindend onderdeel was het ‘ODK Knock-out toernooi’, waar teams van drie fietsers tegen elkaar streden in knock-out heats. Na twee ronden ging het team van de renner die als eerste de finish bereikte door naar de volgende ronde. Dit spectaculaire evenement bleef veilig voor recreatieve deelnemers, omdat er nooit veel renners tegelijkertijd op het parcours waren.

De festiviteiten zullen vanavond worden voortgezet met een grootschalige feestavond om deze dag van sport en gemeenschap in stijl af te sluiten.