Ouderen Tungelroy en Speelotheek krijgen bijdrage Fietsende Ondernemers

Plaats een reactie
Archieffoto WdG - Fietsende ondernemers

De Stichting Fietsende Ondernemers deelt zaterdag 2 september sponsorcheques uit. Een cheque is bestemd voor het project ‘Een leven lang lekker fietsen’ van de Vereniging van Ouderen Sint Barbara in Tungelroy. Een tweede cheque gaat naar de Speelotheek in het Keenter Hart in Weert. In totaal keren de Fietsende Ondernemers dit jaar 4500 euro uit.

Vereniging van Ouderen St. Barbara

De Vereniging van Ouderen St. Barbara wil de leefbaarheid voor met name wat kwetsbaardere inwoners van Tungelroy bevorderen. “Het fietsen is voor veel ouderen binnen onze gemeenschap niet meer mogelijk. Maar fietsen is niet alleen goed voor de lichaamsbeweging, het werkt ook goed tegen eenzaamheid. Al of niet actief (mee)fietsen in een gezelschap, zoals onze vereniging dat voor ogen heeft, is een manier om die situatie te doorbreken”, vertelt Geert van Helmond, een van de initiatiefnemers. De vereniging in Tungelroy heeft grote plannen: ze wil een pool van speciale fietsen opzetten waar ook de ouderen van Altweerterheide, Ell, Swartbroek en Stramproy uit kunnen putten. “We zijn ontzettend blij met deze bijdrage.”

Speelotheek

Voor de Speelotheek in het Keenter Hart is er een cheque van 1500 euro beschikbaar gesteld. De Speelotheek is eind 2022 gestart met een bijdrage van de Limburgse Stimuleringsprijs ‘Onze Buurt’. Initiatiefneemster Yvonne Vaes vertelt: “We zijn veel meer dan een uitleen van spellen. De Speelotheek is er ook voor het ontwikkelen van sociale vaardigheden, het ontdekken van de wereld en om elkaar te ontmoeten.” Ouders, kinderen, grootouders en kleinkinderen uit Weert en omstreken weten inmiddels de Speelotheek te vinden. Om spellen te lenen, maar ook om er zelf te spelen. “Op vrijdagmiddag en zaterdagochtend zijn we open en komen tal van ouders of grootouders mee om een kopje koffie te drinken en te praten. Er wordt verbinding gelegd en er komen vaak vele vragen ter tafel”, aldus Yvonne Vaes, die ook de vele vrijwilligers in hun taken ziet groeien. “Onze oudste vrijwilliger is 88 en ze plakt en kleurt vrolijk mee.” De bijdrage van de Fietsende Ondernemers wordt besteed aan het opzetten van diverse educatieve en creatieve workshops voor kinderen en ouderen.

Fietsende ondernemers op pad

Vrijdagochtend 1 september stappen de Fietsende Ondernemers na een rennersontbijt bij Hostellerie Munten op hun fiets voor een tweedaagse rit over ca. 350 km. Zaterdagmiddag 2 september arriveren zij rond 16.30 uur bij Hoeve Lieshout aan de Breijbaan in Weert, waar de cheques worden overhandigd.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie