Paard met vereende krachten uit de sloot gered

3 reacties

Op zondagavond rond 22:20 uur kwam er bij de brandweer een melding binnen over een dier dat in problemen was geraakt. Een alerte voorbijganger had tijdens een wandeling langs de Oudesteeg een paard in de sloot zien staan. Al snel werd duidelijk dat het 33 jaar oude paard niet meer op eigen kracht uit de sloot kon komen.

Er werd eerst geprobeerd om hulp te zoeken bij een nabijgelegen woning. Helaas bleef de deur gesloten, maar gelukkig kwam er al snel een reddende engel opdagen. Een vrouw met uitgebreide kennis van paarden benaderde het gestrande dier, kalmeerde het, en begon te overleggen over de beste manier om het paard te redden.

Inzet van brandslangen

De brandweer was snel ter plaatse. Ze rolden hun brandslangen uit en legden deze strategisch om het uitgeputte paard heen. Het paard had weinig energie meer over, maar de vastberaden hulpverleners en behulpzame vrouw gaven niet op. Met alle zorgvuldigheid probeerden ze het paard uit de modderige sloot te bevrijden.

Tijdens de reddingspoging kwam ook de eigenaresse van het paard ter plaatse. Ze schakelde onmiddellijk een dierenarts in om te zorgen voor de gezondheid van haar geliefde metgezel. Samen met de behulpzame vrouw en de toenemende steun van omstanders, waaronder de politie, werden de inspanningen geïntensiveerd.

Na enkele aangrijpende pogingen en met vereende krachten slaagden de mensen erin om het paard veilig uit de benarde situatie te trekken. Een diepe zucht van opluchting ging door de aanwezigen.

Dierenarts

Na een controle door de dierenarts herwon het paard zijn kracht en kon het op eigen benen staan, wat bij iedereen vreugde en opluchting teweegbracht. Dankzij de vastberaden inzet van de hulpdiensten, de behulpzame omstanders, alerte voorbijganger en de liefdevolle zorg van de eigenaresse heeft het 33 jaar oude paard deze beangstigende ervaring doorstaan en kan het zijn leven voortzetten in goede gezondheid.

Bekijk een video: https://youtu.be/oPlilAwM5gE

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
3 reacties