Slijterij Moutmolen opent deuren in Budel-Schoot

Algemeen Cranendonck Plaats een reactie 2 min. leestijd

Budel-Schoot – Slijterij Moutmolen opent haar deuren! Mout verwijst naar een van de ingrediënten voor whisky en molen natuurlijk naar de bijzondere locatie van de slijterij: Molen Janzona. Vanaf 11 augustus ben je van harte welkom op de Grootschoterweg 17 in Budel-Schoot. De eerste 25 klanten die een fles whisky kopen, ontvangen een gratis sample.

3006 Whisky

Wat begon met het zelf drinken van whisky, groeide uit tot het zijn van onafhankelijk bottelaar (onder 3006 Whisky). In 2013 kocht Jop Boer zijn eerste vat whisky en het aantal vaten liep snel op. In verschillende landen, waaronder Nederland en België, levert 3006 Whisky aan diverse slijterijen en whiskyclubs. Nu is een volgende droom werkelijkheid geworden, namelijk het openen van een slijterij bij molen Janzona.

Op dit moment loopt het vergunningstraject om in de nabije toekomst ook een distilleerderij te openen in de Moutmolen. Het plan is om de molen in te zetten bij het productieproces van Budel-Schootse whisky, gin en jenever. Ook worden er dan bijvoorbeeld rondleidingen en proeverijen verzorgd. Een whiskyproeverij op locatie is echter nu al mogelijk – neem contact op voor meer informatie.

Slijterij

Vanaf 11 augustus kun je in de Moutmolen terecht voor gedestilleerde dranken geproduceerd in Nederland. Ook de Schotse whisky van 3006 Whisky is vertegenwoordigd. De Moutmolen is geopend op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Op 9 september is het Open Monumentendag. Gezien het feit dat de slijterij gevestigd is in een monumentaal pand, is dat een goede reden om deze dan nog eens feestelijk te openen. Jop en zijn partner Karin de Visser heten je van harte welkom in de slijterij of online in de webshop. In de slijterij zijn altijd proefsamples aanwezig. Kom kijken, leren en ervaren! 

Ga voor meer informatie en de webshop naar www.moutmolen.com.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie