Verkoop Sint Josephkerk Keent gaat niet door

Algemeen Uitgelicht Weert 1 reactie 1 min. leestijd

De Sint Josephkerk op Keent wordt niet verkocht en blijft open als parochiekerk. Dat is te lezen op de website van de parochie.

Op 13 december 2019 werd een voorlopig koopcontract getekend voor de aankoop van de Sint Josephkerk. De aankoper, Gerobas B.V., wilde in de kerk appartementen realiseren. Op dat moment was nog niet duidelijk of dit ook daadwerkelijk zou gebeuren, omdat voor de herbestemming van de kerk diverse onderzoeken uitgevoerd en procedures doorlopen dienden te worden die op diverse manieren roet in het eten zouden kunnen gooien. Om leegstand en mogelijke verloedering te voorkomen heeft het kerkbestuur de Sint Josephkerk in gebruik gehouden totdat met de eventuele herbestemming gestart zou worden.

Onlangs is dus bekend geworden dat het koopcontract ontbonden is en de verkoop van de Sint Josephkerk niet doorgaat. Daarmee blijft het gebouw open als parochiekerk. Meer informatie hierover volgt in het volgende parochieblad, aldus de parochie.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie