Prikkelarme kermis Nederweert op 29 augustus

1 reactie 2 min. leestijd

Nederweert – De jaarlijks terugkerende kermis is voor de meeste mensen een leuk evenement waar naar wordt uitgekeken. Het licht en geluid, de actie en de beweging van een kermis prikkelen de zintuigen maximaal. 

De gemeente vindt het belangrijk dat iedereen prettig kan leven in Nederweert, jong en oud, met of zonder beperking, en dat iedereen meedoet in de samenleving. Daarom wil de gemeente samen met de kermisexploitanten ook de mensen die slecht tegen prikkels kunnen laten genieten van de kermis. Ze maken dit mogelijk door op dinsdagmiddag 29 augustus voor de achtste keer een prikkelarme kermismiddag te organiseren.

Zacht geluid, gedimd licht en lagere snelheid

Van 13.00 uur tot 16.00 uur dimmen de lampen, staan de geluidseffecten en muziek uit of heel zacht en draaien de attracties een stuk langzamer. Medewerkers van de gemeente bieden hulp bij het in- en uitstappen.

VIP’s

Burgemeester Birgit Op de Laak zal iedereen om 13.00 uur welkom heten op het Raadhuisplein en de prikkelarme kermis officieel openen. Dit jaar zijn de cliënten van PSW en de kinderen van PGZ en hun begeleiders door de gemeente en de kermisexploitanten uitgenodigd als ‘VIP’s’. Dat betekent dat zij gratis in alle attracties mogen en dat er na de rondgang een heerlijke versnapering voor ze klaarstaat bij de poffertjessalon. Ieder jaar wordt een andere doelgroep uitgekozen als VIP. Voor alle andere bezoekers geldt dat de kosten van de attracties en eventuele versnaperingen voor eigen rekening zijn. 

Burgemeester Op de Laak: “Ik roep iedereen die normaal gesproken onrustig wordt van alle flitsende lichten, harde muziek en andere geluiden, op om naar de prikkelarme kermis te komen. De kermisexploitanten zetten zich volop in om iedereen een mooie kermis te bezorgen. Samen maken we er een hele gezellige middag van”. 

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie