Vijf dagen voetbalplezier voor de jeugd bij SV Laar

Op de voetbalvelden van SV Laar zijn maandag de JAKO Voetbaldagen weer van start gegaan. Bijna 200 jongens en meisjes houden zich er tot en met vrijdag bezig met allerlei balspelen. De JAKO Voetbaldagen worden voor de zesde keer gehouden en zijn georganiseerd door SV Laar i.s.m. Sportevents4kids.

Ook niet voetballertjes

“Plezier maken staat zoveel mogelijk voorop”, zo vertelt Didier Seerden. Hij is een van de organisatoren van het jaarlijkse voetbalevenement. De jongens en meiden die deelnemen zijn van verschillende voetbalverenigingen van binnen en buiten Weert, zo vertelt hij. “Er zijn er ook die niet voetballen. Die bijvoorbeeld op atletiek zitten maar die het leuk vinden om een week te komen sporten”.

Steeds meer meiden

Door de toenemende populariteit van damesvoetbal is ook het aantal meiden dit jaar weer toegenomen. Zo’n 10 procent van de deelnemers is meisje. Seerden: “Het praat elkaar rond. Dus als het bij de meiden goed is bevallen dan hebben we er volgend jaar hopelijk weer een paar meer”.

Penalty’s

Tot en met vrijdag staan er nog veel balspelen op het programma bij SV Laar. “We wisselen het ook af met een leuke stormbaan en met wat waterspellen, in verband met de heerlijke temperaturen deze dagen”. Dagelijks worden er ook strafschoppen genomen. De beste penaltynemer of -neemster krijgt vrijdag een penaltybokaal uitgereikt.

In deze video zien we de jonge voetballers en voetbalsters aan het werk tijdens de eerste dag van de JAKO Voetbaldagen. En dat is niet geheel zonder risico, zo kon onze verslaggever ervaren.

Bekijk een video: https://youtu.be/ct-MzsCAOl8