Woensdag 23 augustus rondleidingen op Kampershoek bij opgravingen

Algemeen Uitgaan Weert Plaats een reactie 3 min. leestijd

Opnieuw zijn er archeologische resten in Weert gevonden. Het gaat om de opgravingen op Kampershoek aan de Sebastiaankapelstraat. Op woensdag 23 augustus organiseert de gemeente samen met het opgravingsteam van VUhbs

’s middags van 14.00 uur tot 16.00 uur rondleidingen voor iedereen die geïnteresseerd is. Wethouder Suzanne Winters geeft om 14.00 uur de aftrap.

De opgravingen

Sinds 2006 worden opgravingen uitgevoerd op bedrijventerrein Kampershoek 2.0. Het gebied is inmiddels voor een groot deel ingevuld met bedrijvigheid. Er is een gebied van ruim 30 hectare archeologisch onderzocht. Op nog geen meter diepte onder de grond zijn op veel plekken archeologische sporen en vondsten tevoorschijn gekomen die dateren vanaf de Vroege IJzertijd tot aan de Late Middeleeuwen en de Nieuwe Tijd.

Het gaat hierbij om enkele grafvelden uit de IJzertijd en Romeinse tijd en nederzettingen uit de Romeinse tijd en de Middeleeuwen. Op het randje van het bedrijventerrein, aan de Sebastiaankapelstraat, hebben de archeologen de afgelopen maanden een kijkje kunnen nemen onder drie oude boerderijen die afgelopen jaar zijn gesloopt. Dit heeft weer bijzondere resultaten en nieuwe inzichten opgeleverd.

Inspiratiebron

Wethouder Suzanne Winters: “De archeologen hebben mooi werk geleverd. Het resultaat van de opgravingen is dat we steeds beter begrijpen hoe het bewoonde landschap van Weert zich vanaf de middeleeuwen tot in de twintigste eeuw ontwikkelde. De stenen vertellen hun eigen verhaal en blijven dat ook in de toekomst doen. Onze eigen geschiedenis is ook een mooie inspiratiebron voor het onderwijs en voor nieuwe ideeën en initiatieven. Omdat het zo bijzonder is, willen we dit graag ook delen met iedereen die geïnteresseerd is.”

Rondleidingen publiek

Iedereen die geïnteresseerd is kan de archeologische sporen en vondsten onder begeleiding van de archeologen bekijken. Dat kan op woensdag 23 augustus tussen 14.00 en 16.00 uur aan de Sebastiaankapelstraat (voormalige huisnummer 34 t/m 38). De rondleidingen beginnen om 14.00 uur. Aanmelden is niet nodig.

Let op: parkeren is in beperkte mate mogelijk op deze locatie. Bovendien is er veel (vracht)verkeer op de Sebastiaankapelstraat. Het is daarom beter om te voet of met de fiets te komen. Dat hindert omwonenden het minst. Aangeraden wordt om dichte schoenen of laarzen te dragen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie