14-jarige Linn Gillessen schrijft boek ‘Minne en de president van de wereld’

Linn Gillessen is 14 jaar en zit op het VWO. Tot zover niets bijzonders. Dat ze op deze leeftijd al een boek heeft geschreven is wel opmerkelijk. Vrijdag 6 oktober a.s. komt ‘Minne en de president van de wereld’ uit. Een dag later houdt Linn haar eerste signeersessie.

President proberen te stoppen

Het verhaal gaat over een weeskindje. Dit meisje is geboren in 2110. Linn: “Dan is er een president van de wereld .. Die man haat weeskinderen en daarom moeten ze werken en allemaal dingen doen die kinderen eigenlijk niet horen te doen. En dan proberen ze die president te stoppen”.

Uit de hand gelopen

Nadat bij Linn op school een schrijver op bezoek was geweest moesten de leerlingen een verhaal schrijven. Deze opdracht zou later leiden tot het boek. “Ik vond het echt leuk wat ik had geschreven en dacht ik ga doorschrijven. Meestal komt daar niet zoveel van maar dit keer ging het wel goed”. “Die opdracht is eigenlijk een beetje uit hand gelopen”, aldus Linn.

70 exemplaren

Toen het verhaal af was heeft de jonge schrijfster het opgestuurd naar uitgeverij Boekscout. “Zij brengen niet direct honderden boeken tegelijk uit, maar drukken kleinere aantallen”, zo legt Linn haar keuze voor deze uitgeverij uit. “Wij hebben van ‘Minne en de president van de wereld’ zeventig exemplaren besteld. Als die op zijn kunnen we altijd bijbestellen. Op die manier is het voor nieuwe schrijvers best wel gemakkelijk om in het schrijversvak te stappen”.

Plannen voor een tweede boek heeft Linn nog niet. “Het is eigenlijk heel toevallig dat ik het zo’n leuk verhaal vond wat ik geschreven had en dat ik door ben gaan schrijven. … Ik zie wel”.

Signeersessie

Vanaf vrijdag 6 oktober is ‘Minne en de president van de wereld’ te koop. Het boek is dan online verkrijgbaar bij www.boekscout.nl. en bij de Bruna op de Markt 11-13 in Weert. Op zaterdag 7 oktober is Linn daar persoonlijk aanwezig haar boek van handtekeningen te voorzien.

In deze video vertelt Linn Gillessen van welke goede vriendin ze hulp kreeg bij het maken van haar allereerste boek en hoe het voelde toen ze het allereerste exemplaar van ‘Minne en de president van de wereld’ in haar hand hield: https://youtu.be/fwliPv6i-l0.