Politiehelikopter zoekt mee naar bestuurder spookvoertuig

Update – Op vrijdagavond probeerde de politie een verdachte bestelbus op snelweg A2 te controleren. Nadat de bestelbus de afrit Weert-Noord had genomen, stopte deze op de vluchtstrook, waarna de bestuurder te voet richting het Weerterbos vluchtte.

Agenten startten een onderzoek en begonnen een zoektocht naar de gevluchte bestuurder, met ondersteuning vanuit de lucht door een politiehelikopter. Helaas leverde de zoekactie geen resultaten op.

Het voertuig, dat gestolen Belgische kentekenplaten droeg, bleek een ‘spookvoertuig’ te zijn, wat betekent dat het niet geregistreerd stond op naam. Opvallend was dat alle ramen van het voertuig stevig waren afgesloten, wat doet vermoeden dat de bestelbus voor criminele doeleinden werd gebruikt of zou worden gebruikt.

De bestelbus en enkele goederen zijn in beslag genomen, en de politie zal het onderzoek voortzetten.

Update: Er is alsnog een verdachte aangehouden.