Vernieuwd Boudriepark in Budel feestelijk heropend

Algemeen Cranendonck Regio Plaats een reactie 2 min. leestijd

Budel – Onder grote belangstelling is vrijdagmiddag in Budel het vernieuwde Boudriepark officieel geopend. Bijna het voltallige Cranendonckse College van Burgemeester en Wethouders was hierbij aanwezig. De heren Lemmen, Driessen en burgemeester Van Kessel verrichtten, samen met een aantal kinderen, de opening. Dat gebeurde door het rondspelen van een basketbal en het uiteindelijk scoren in de basket.

Multifunctioneel

Wethouder Marcel Lemmen is heel enthousiast over de metamorfose die het Boudriepark de afgelopen maanden heeft ondergaan. “Het is een multifunctionele openbare ruimte geworden met sport, spel, spelen en ontmoeten”. In het park vind je onder andere een basketbal- en voetbalveldje, verschillende speeltoestellen en bankjes om bijvoorbeeld te genieten van de vijver met steiger en fontein.

Voor elk wat wils

Het vernieuwde park is dus een ontmoetingsplek voor jong en oud geworden. En dat bleek ook tijdens de opening: voor iedereen waren er activiteiten georganiseerd. Voor senioren waren er beweegactiviteiten, voor de tieners waren er calisthenics workshops en de jongsten konden naar hartenlust spelen in de speeltuin met vele toestellen.

Advies

Voor de herinrichting van het Boudriepark heeft de gemeente Cranendonck advies gevraagd aan haar inwoners, zo vertelt Lemmen. “.. Wat willen de verschillende doelgroepen nou? Pak bijvoorbeeld het calisthenicspark. Dat is een initiatief van jongeren .. Die hebben zelfs zelf fondsen geregeld om het park uiteindelijk mee te kunnen betalen”.

In deze video nemen we een kijkje in het vernieuwde Boudriepark en vertelt wethouder Marcel Lemmen onder andere dat deze Budelse ontmoetingsplek alleen nog maar mooier zal worden: https://youtu.be/ah4K_KR47EQ.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie