Boeken en platen voor jong en oud in Buurthuis Moesel

Boekenwurmen en muziekliefhebbers konden zaterdag in Buurthuis Moesel terecht voor hun lang gezochte boeken, vinyl, CD’s en DVD’s. Harmonie van het Heilig Hart uit Altweerterheide hield er namelijk weer een boeken- en platenmarkt. Ondanks het mooie weer was de opkomst goed, zo laat de organisatie weten. Morgen vindt de tweede dag van de markt plaats.

Gesorteerd

Het werd de bezoekers makkelijk gemaakt in hun zoektocht naar boeken en beeld- en muziekdragers. Alles was netjes gesorteerd. Rijen vol met hobbyboeken, kinderboeken, romans, dialectboeken en reisboeken waren op de vele tafel te vinden. En ook de LP’s, DVD’s en CD’s hadden hun plekje op en in de buurt van het podium van de zaal gekregen. Leden van de harmonie zorgden ervoor dat boeken en platen die door de bezoekers niet op hun originele plekje terug waren gelegd weer opgeruimd werden.

Onder de tafel

Ook voor de kleinsten was er voldoende leesvoer. Er waren zelf kinderen die, terwijl hun moeder in de tientallen dozen met boeken aan het neuzen was, een rustig plekje onder een van de vele tafels hadden gevonden. Want waarom zou je ook tot thuis wachten om je net gescoorde nieuwe boek te lezen?

Afrekenen

Wie zijn of haar vondsten wil afrekenen hoeft niet zo diep in de buidel te tasten. Voor tien CD’s betaal je bijvoorbeeld €2,50. Tien LP’s kosten €5,00. En boeken worden per kilo afgerekend.

Nog een kans

Voor wie vandaag de boeken- en platenmarkt nog niet heeft bezocht: morgen kun je tussen 11.00 en 16.00 uur nog terecht op de Christinelaan 25 in Weert. De toegang is overigens gratis.