Feestelijke opening beleef- en beweegtuin op Zorgplein Land van Horne

Donderdagmiddag is op het Zorgplein van Land van Horne aan het Vogelsbleek 1 in Weert een beleef- en beweegtuin geopend. In deze tuin staan beweegtoestellen en spelborden waarop cliënten en andere bezoekers op een leuke en laagdrempelige manier kunnen bewegen. Tevens dient de tuin als een fijne ontmoetingsplek.

De aanleg van de beleef- en beweegtuin op het Zorgplein was aan het begin van de zomer al afgerond. Toen hebben cliënten, mantelzorgers, vrijwilligers en medewerkers de tuin op een feestelijke manier geopend. Afgelopen donderdag werd deze mijlpaal gevierd met medewerkers van Land van Horne en organisaties die betrokken zijn geweest bij de realisatie van de beweegtuin.

In een korte toespraak werd aangegeven wat de beleef- en beweegtuin betekent voor bezoekers in het kader van vitaliteit, bewegen en beleven. Met het doorknippen van een lintje werd de tuin vervolgens officieel geopend. Aanwezigen kregen een rondleiding door de tuin en er werden drankjes en poffertjes uitgedeeld om deze middag extra feestelijk aan te kleden.

Bekijk hieronder een sfeerreportage: