Thema-avond over kanker, intimiteit en seksualiteit

Plaats een reactie

Het Toon Hermans Huis Weert e.o. organiseert woensdag 11 oktober een avond met als thema ‘Kanker, intimiteit en seksualiteit’. Karen Willems, huisarts-seksuoloog NVVS i.o. bij Seksense zal tijdens deze avond verder op dit thema ingaan. 

Na de diagnose kanker is intimiteit en seksualiteit vaak niet meer zo vanzelfsprekend. Door behandelingen zoals chemo- en radiotherapie, hormoonbehandelingen en operaties kunnen heel diverse en specifieke klachten ontstaan in je intieme en seksuele relatie.

Niet alleen de medische behandelingen veroorzaken problemen, ook op relationeel vlak ontstaan veranderingen. Het verschillend omgaan met angst, zorgen en onzekerheid, het krijgen van een andere rol in de relatie (patiënt versus mantelzorger) kunnen communicatieproblemen veroorzaken die de intimiteit aantasten.

Op tijd praten over intimiteit en seksualiteit kan heel belangrijk zijn en ervoor zorgen dat je een manier vindt om om te gaan met de problemen die je tegenkomt.

Karen Willems vertelt, vanuit haar expertise als seksuoloog, welke problemen er in de intieme en seksuele relatie kunnen ontstaan door (de behandeling van) kanker en wat je zelf kunt doen om met deze problemen om te gaan.

Praktische informatie

  • Datum: woensdag 11 oktober
  • Tijd: 19.30 tot 21.00 uur
  • Locatie: wordt bekendgemaakt bij aanmelding
  • Aanmelding: via [email protected] of 0495 – 541 444
  • Bijdrage: vrijwillige bijdrage

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie