Kijkje in de werkplaats van Weerterlandhout

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 2 min. leestijd

De vrijwilligers van Weerterlandhout houden op zondag 1 oktober van 10.00 tot 17.00 uur een open dag op het eigen terrein en in de werkplaats aan de Kemperveldweg 3 in Weert.

Duurzame verwerking van lokaal hout

Op deze open dag kun je een kijkje nemen in de werkplaats van Weerterlandhout en kennismaken met de vrijwilligers die er werken. Zij vertellen je graag welke mogelijkheden zij hebben voor het duurzaam verwerken van lokaal hout.

Door er nuttige gebruiksvoorwerpen van te maken bijvoorbeeld, wordt het koolstofdioxide dat de boom vele decennia heeft vastgehouden, nog langer vastgehouden. Op deze manier draagt de stichting een steentje bij aan klimaatbeheersing.

Het unieke aan de houten gebruiksvoorwerpen van Weerterlandhout is dat ze uit de eigen omgeving komen. De vrijwilligers kunnen van veel producten nog precies vertellen van welke boom deze zijn gemaakt; misschien wel van een boom uit jouw straat.

Programma

Een aantal van de producten van Weerterlandhout worden op deze open dag te koop aangeboden. Daarnaast zijn er diverse stammen te zien die op het terrein liggen te drogen – een proces dat gewoonlijk één tot twee jaar duurt.

Ook zal er op de open dag ruimte zijn voor handwerkers en kunstenaars om zich te presenteren en hun ambacht te demonstreren. Denk daarbij aan onder andere houtdraaiers en een vader en zijn dochter die demonstreren hoe zij met een kettingzaag sculpturen maken.

Iedereen is welkom; vanwege de beperkte parkeermogelijkheden bij voorkeur op de fiets.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie