Kinderboekenweek met thema ‘Bij mij thuis’

Foto via Pexels

Van 4 tot en met 15 oktober 2023 is het weer Kinderboekenweek. Dit jaar staat alles in het teken van het thema: ‘Bij mij thuis’. In ieder huis is de sfeer anders, maar tijdens de Kinderboekenweek wordt thuis in al zijn vormen gevierd, met alle verschillen en gelijkenissen. Boeken worden het gespreksonderwerp om het thema ‘Bij mij thuis’ te verkennen.

Kinderen maken tijdens de Kinderboekenweek kennis met de vele werelden van boeken en ontdekken in welk boekengenre ze zich het meest thuis voelen. Kinderboeken stimuleren nieuwsgierigheid en begrip voor de wereld om ons heen. Tijdens de Kinderboekenweek organiseert Bibliocenter leuke activiteiten om te lezen, te leren en te verbinden.

Voel je thuis in de bieb

‘Voel je thuis in de bieb’ is een ontdekkingstocht voor kinderen van 9 tot 11 jaar langs boeken die je een thuisgevoel geven. Samen verken je in de bibliotheek wat ’thuis’ allemaal kan betekenen. In welke soort boeken voel jij je thuis? Zijn het grappige boeken, verhalen over dieren, of juist griezelboeken? Misschien schuilt er wel een wetenschapper in jou, of vermaak jij je het liefst in de natuur. Wat je ook leuk vindt, er is altijd wel een genre waarin jij je thuis kunt voelen. En deze kun je natuurlijk allemaal in de bibliotheek vinden.

  • Woensdag 4 oktober – Bibliotheek Heythuysen en Nederweert van 14.00-15.00 uur
  • Woensdag 11 oktober – Bibliotheek Heel en Weert van 14.00-15.00 uur

Voorlezen met de wethouder en burgemeester van Weert

Bij Bibliocenter Weert kun je gezellig gaan luisteren naar het verhaal van de burgemeester en wethouder van Weert. Aanmelden is niet nodig. Voor kinderen van 3 tot en met 8 jaar.

  • Woensdag 4 oktober van 15.30 tot 16.30 uur komt Suzanne Winters, wethouder van Weert, voorlezen in de bibliotheek.
  • Op zaterdag 7 oktober van 11.00 tot 12.00 uur komt burgemeester Raymond Vlecken voorlezen in de bibliotheek in Weert.

Aanmelden activiteiten

Kijk op www.bibliocenter.nl/kinderboekenweek voor meer informatie over de Kinderboekenweek en om je aan te melden voor de activiteiten.