Kinderen welkom om Weerter Herenboerenland te ontdekken

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 2 min. leestijd

Herenboeren Land van Weert houdt op zondag 10 september tussen 11.00 en 14.00 uur een open dag. Deze keer is het programma helemaal gericht op kinderen. Echter iedereen is welkom om een kijkje te nemen op Herenboerderij Altweert aan de Grotesteeg 1 in Weert. 

Maak op een speelse manier kennis met een gezonde leefstijl voor kinderen (én ouders). Verse groenten eten van lokale akkers. Meer buiten spelen, weg achter het computerscherm. De natuur ontdekken, zien wat er op de velden groeit. Zelf groenten en fruit plukken. Nieuwe dingen ontdekken, zoals het dierenleven tussen de planten en in de composthoop. 

Activiteiten 

Tijdens deze open dag bieden de herenboeren een gevarieerd programma voor de jeugd aan. Kinderen van Herenboeren koken gerechten met ingrediënten van de akkers. Jonge bezoekers mogen daarbij helpen en natuurlijk proeven. In een speciaal terrarium kun je reuze miljoenpoten, kakkerlakken of oranje pissebedden van héél dichtbij bekijken. Of ga zelf op insectenspeurtocht en zoek uit waarom insecten super belangrijk zijn. De Herenboerenschool helpt je daarbij. Ook start twee keer per uur een kinderrondleiding van 30 minuten over de boerderij. Ouders mogen mee, maar mag je ook bij de koffie achterlaten.

Kom op de fiets

Duurzaam handelen vinden de Herenboeren belangrijk. Niet alleen hun voedsel willen ze gezond produceren, ook maken ze zoveel mogelijk gebruik van de fiets. Zij nodigen je van harte uit om op de fiets te komen. Bij de boerderij is beperkt parkeerruimte. Parkeren kan 10 september ook op de parkeerplaats van Welkoop; volg vervolgens de pijlen voor de wandelroute naar de boerderij.

Herenboeren Land van Weert is een initiatief van een groep inwoners uit de regio Weert en Nederweert. Wat ze willen is gezond en lekker eten voor een goede prijs. Zij produceren hun eten in eigen omgeving en doen boodschappen op hun boerderij. Zo eten ze met de seizoenen mee. 

Heb je interesse maar kun je 10 september niet, meld je dan via de website aan voor een zondagse rondleiding: https://landvanweert.herenboeren.nl/rondleidingen/

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie