Kunstenaarscollectief viert eerste lustrum met expositie

Impressie van de tentoonstelling in de Sint Maartenskliniek in Nijmegen

Manifest PH2000 is een collectief uit Weert, bestaande uit vijf kunstenaars met academische opleidingen en al meer dan twintig jaar ervaring in de schilder- en/of beeldhouwkunst. Ter ere van zijn eerste lustrum organiseert het kunstenaarscollectief een expositie in de Theuniskapel.

Manifest PH2000

Manifest PH2000 verenigt kunstenaars met atelier PH2000 als basis. Samen met Udie Adams heeft Hub. Bukkems in september 2018 het initiatief genomen om een aantal kunstenaars impulsen te geven voor het creëren van nieuwe kunstwerken. Standpunten aangedragen door de eerste deelnemers van dit collectief zijn vastgelegd in een manifest. De beelden die binnenkomen bij de kunstenaars van het kunstenaarscollectief van Atelier PH2000 worden geëtst in de tijd.

Het Manifest PH2000 is ondertekend door alle deelnemers:

  • Udie Adams
  • Hub. Bukkems
  • Truus Baetsen
  • Ine Chapel
  • Frans Slabbers 

In werkbijeenkomsten van minimaal één keer per twee weken worden werken gemaakt die nieuwe werkelijkheden vertegenwoordigen, maatschappijkritisch kunnen zijn en bestaan uit individuele beeldtaal van de deelnemende kunstenaars.

Expositie

De expositie ter ere van het eerste lustrum van Manifest PH2000 geeft een impressie van de kijk van de deelnemende kunstenaars op de wereld.

De werken van Udie Adams hebben als onderwerp mensen die op de vlucht zijn en hun kleding. Frans Slabbers schildert uiterst realistisch. Ine Chapel  legt in kleurrijk palet haar eigen bewegen in deze wereld en menselijke (muzikale) beweging vast. Hub. Bukkems schildert op symbolistische wijze verbondenheid met de wetten van moeder aarde en Truus Baetsen vindt haar inspiratie in mens en natuur in beweging. 

De expositie vindt plaats op 23, 24 en 30 september en op 1 oktober. De openingstijden zijn van 11.00 tot 17.00 uur. Tijdens de expositie is telkens minstens één van de kunstenaars aanwezig.