Man raakt gewond in donkere omgeving van Looserplas in Budel-Dorplein

Budel-Dorplein – Op vrijdagavond omstreeks 20:45 uur werd de brandweer gealarmeerd om de ambulancedienst te assisteren nadat een man gewond was geraakt in het natuurgebied bij de Looserplas aan de Hoortweg in Budel-Dorplein.

De man had om onbekende reden letsel aan zijn been opgelopen. Er waren twee andere personen aanwezig die gelukkig ongedeerd bleven. De gewonde man bevond zich in de buurt van de toegangspoort naar het omheinde losloopgebied genaamd (voorheen bekend als: De Hoort). Dit gebied is tegenwoordig ingericht voor honden om in het water te zwemmen, maar het trekt ook mensen aan. Vooral op warme zomerdagen zoals vandaag wanneer ze daar verkoeling zoeken.

Aangezien het al donker was en er geen openbare verlichting beschikbaar was, verleende de brandweer assistentie door werkverlichting op te zetten. Hierdoor konden de ambulancemedewerkers snel de nodige zorg aan de gewonde man verlenen.

Vervolgens hielp de brandweer samen met het ambulancepersoneel om de man op een brancard te plaatsen, waarna hij naar het ziekenhuis werd vervoerd.