Programma Open Monumentendag Cranendonck op 9 en 10 september

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 3 min. leestijd
Archieffoto WdG - Kasteelvilla in Soerendonk

Cranendonck – De Open Monumentendag in Cranendonck belooft een fascinerende reis door de geschiedenis van de regio te worden. Met een gevarieerd programma in Maarheeze, Soerendonk, Budel, Budel-Schoot en Budel-Dorplein is er voor iedereen iets te ontdekken en te genieten.

Programma Maarheeze/Soerendonk – Kasteeltje op Cranendonck

Op zaterdag 9 september vinden er bij het Kasteeltje op Cranendonck doorlopende activiteiten plaats van 11:00 tot 16:00 uur. In het kasteeltje zelf kun je genieten van een heksententoonstelling op de benedenverdieping en relikwieën van het St. Jansgilde in de bovenzaal bewonderen.

Daarnaast zijn er geprogrammeerde activiteiten, zoals rondleidingen op de Heerenboerderij, vendelzwaaien door het St. Jansgilde in de tuin van het kasteeltje en optredens op het podium. Het hoogtepunt van de dag is de optredens van Mazis (Iran), Björn vd Doelen en Rosa Spruit. Het evenement eindigt om 16:00 uur in de kasteeltuin.

Programma Budel – Boerderij Keunenhoek en meer

In Budel zijn op zowel zaterdag 9 september als zondag 10 september doorlopende activiteiten gepland van 11:00 tot 16:00 uur. Boerderij Keunenhoek 29 opent haar deuren voor rondleidingen en een tentoonstelling van tekeningen van Jo Heesakkers, schilderijen en een maquette van Peter Slenders.

“Het Kerkje” aan Dr. Anton Matthijsenstraat 7 toont schilderijen van Groenewegen en opgravingen van het Burgtterrein (Jumbo). Het Smokkelmuseum aan de Markt 22A, snoepwinkeltje “Het Kluutje,” en het Schepenhuis op Markt 28 met vertoning van korte (stomme) films over Budel en haar inwoners zijn ook open.

Op zondag wordt de dag geopend met een serenade voor het “Koning der koningen” voor het gemeentehuis aan het Capucijnerplein 1. Om 14:00 uur begint het Koningsschieten bij de schutshoeve Laarstraat 4.

Programma Budel-Schoot – Molens Janzona en Moutmolen

Op zaterdag 9 en zondag 10 september tussen 11:00 en 16:00 uur kun je rondleidingen en uitleg krijgen over de molen Janzona aan de Grootschoterweg 17 en de Moutmolen, ook aan de Grootschoterweg 17.

Programma Budel Dorplein – 40-jarig bestaan “De Schakel”

Op zaterdag en zondag vindt het Dorpsfeest ter ere van het 40-jarig bestaan van “De Schakel” plaats aan de St. Barbaraweg 1. Op zondag zijn er diverse optredens in het Cantinetheater.

De Open Monumentendag in Cranendonck belooft een boeiend weekend vol geschiedenis, cultuur en erfgoed te worden. Mis deze kans niet om de rijke geschiedenis van de regio te ontdekken en te vieren.

Bekijk het volledige programma via deze flyer: https://iwdg.nl/3RjPdSN (PDF). Meer informatie kun je vinden via: openmonumentendagcranendonck.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie