Meerdere verbalen bij treincontroles door Vreemdelingenpolitie

Archieffoto

Afgelopen week heeft de Vreemdelingenpolitie Limburg (AVIM) tweemaal deelgenomen aan een integrale treincontrole op het traject tussen Roermond, Weert en Eindhoven. Tijdens deze controle heeft de vreemdelingenpolitie onder meer samengewerkt met de Politie Landelijke Eenheid Nederlandse Spoorwegen en de AVIM Oost-Brabant.

De controles hebben onder andere geleid tot meerdere verbalen voor het reizen zonder geldig vervoersbewijs, verbalen voor het illegaal in Nederland zijn en een inbewaringstelling van een vreemdeling met een zogenoemde Dublin-claim.

Verder werd er in de trein een persoon gecontroleerd die verdovende middelen en een doorgeladen vuurwapen bij zich bleek te dragen. Deze persoon werd aangehouden en zit op dit moment nog vast voor verder onderzoek, zo meldt de Vreemdelingenpolitie Limburg via Facebook.