Eervol ontslag voor Deken Franken

Algemeen Weert 2 reacties 2 min. leestijd

Deken Hans Franken krijgt met ingang van 1 oktober eervol ontslag als pastoor van de parochies H. Martinus, Onbevlekt Hart van Maria en H. Franciscus van Assisië in Weert en als deken van het dekenaat Weert.

Deken Franken heeft eerder dit jaar zijn 40-jarig priesterfeest gevierd en heeft in overleg met het bisdom besloten met emeritaat te gaan. De hoogeeraarwaarde deken heer Wilson Varela zal vanaf 1 oktober als administrator (= waarnemer) de taken van deken Franken overnemen. Varela behoudt daarnaast zijn taken als pastoor-deken van Horst.

Deken Hans Franken (1957) werd in 1983 tot priester gewijd. Hij was daarna kapelaan in Geleen (H. Augustinus 1983-1985) en Meerssen (basiliek 1985-1986), pastoor in Reuver (H. Lambertus 1986-1994) en Venlo (H. Hart van Jezus 1994-2006). In 2006 werd Franken benoemd tot pastoor van de samenwerkende parochies H. Martinus (binnenstad), Onbevlekt Hart van Maria (Fatimakerk) en H. Franciscus van Assisië (Biest) in Weert en tevens tot deken van het dekenaat Weert.

In zijn hoedanigheid als deken was Franken ook voor korte of langere periodes waarnemend pastoor van diverse andere parochies in het dekenaat, wanneer een tijd die vacant waren. Deken Franken blijft in Weert wonen, aldus het Bisdom Roermond.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties