Nieuwe editie Grensverleggers bij Bibliocenter

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

Jongeren ontdekken in de bibliotheek steeds vaker een locatie waar ze tot rust kunnen komen, ongestoord kunnen studeren, of samen met medestudenten aan projecten kunnen werken. Bovendien zijn jongeren weer enthousiaster aan het lezen, vooral Engelstalige boeken, en maken ze gebruik van de diverse diensten die de bibliotheek aanbiedt. Zo biedt het IDO-punt (Informatiepunt Digitale Overheid) hulp bij de belastingaangifte en het aanvragen van studiefinanciering. Binnen Bibliocenter is het vanaf 7 oktober ook weer mogelijk om deel te nemen aan het project Grensverleggers in het kader van Maatschappelijke Diensttijd (MDT).

Verschil maken

Grensverleggers is een landelijk programma voor jongeren tussen 18 en 29 jaar, waarin zij hun talenten ontwikkelen, zich inzetten voor anderen, en de samenleving versterken. Onder begeleiding van het Grensverleggers-team en coaches vanuit Bibliocenter krijgt een groep jongeren de kans om binnen 10 weken een project te ontwikkelen. Hiermee kunnen ze maatschappelijke thema’s onder de aandacht brengen, hun stem laten horen, zich gehoord voelen en initiatief nemen.

Het succes van dit project is al eerder bewezen in eerdere edities. Een groep jonge vrouwen heeft in korte tijd een landelijke campagne opgestart, het platform www.safe-haven.nl gelanceerd en een doorlopende dialoog gestart over ‘Nee is Nee’. Na het programma hebben de vrouwen hun ontwikkeling voortgezet en ze streven ernaar om dit initiatief binnenkort om te zetten in een eigen stichting.

Deelnemen

Op 7 oktober 2023 start weer een nieuwe ronde van Grensverleggers bij Bibliocenter. Ben jij tussen de 18 en 29 jaar oud en geïnteresseerd in het ontwikkelen van je vaardigheden, het opzetten van je eigen project en het verbeteren van de gemeenschap, meld je dan voor 30 september aan via www.bibliocenter.nl/grensverleggers. Deelnemen is gratis. Je ontvangt zelfs voor € 2500,- aan trainingen, die rechtstreeks op je cv kunnen worden vermeld.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie