Martijn Smolenaers stopt als raadslid in Weert

Algemeen Politiek Weert 3 reacties 3 min. leestijd

Raadslid Martijn Smolenaers (Weert Lokaal) zal in oktober zijn rol als lid van de Weerter gemeenteraad beëindigen. Dat heeft Martijn het bestuur en de fractie van Weert Lokaal kenbaar gemaakt.

Persoonlijk besluit

Het is een persoonlijk besluit van Martijn dat hij na een proces van wikken en wegen met pijn in het hart heeft genomen. Hij heeft moeten concluderen dat de afgelopen jaren veel is gebeurd, zowel op politiek, maatschappelijk vlak als wel in zijn persoonlijke leven. Martijn is inmiddels werkzaam bij de Provincie Limburg als projectleider op thema’s als het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed, MKB en energiearmoede. Thema’s waarmee hij ook vaker in contact staat met ambtenaren (waaronder in Weert) om plannen te maken voor de toekomst.

Belangenverstrengeling voorkomen

Martijn: “Ik ben ervan overtuigd dat er kansen liggen in de samenwerking tussen gemeenten om deze belangrijke thema’s uit te voeren. De provincie kan hier de verbindende rol in spelen. Het mag niet de bedoeling zijn dat ik vanuit mijn rol bij de provincie onbedoeld werkzaamheden van ambtenaren in Weert beïnvloed, voordat er raadsbesluiten bij ons in de gemeenteraad aan de orde komen. Elke schijn van belangenverstrengeling hierin wil ik voorkomen.”

Jongerenparticipatie, cultuur, muziek en inclusiviteit

Martijn heeft zich volop ingezet om de stem van de inwoners te vertalen naar de gemeenteraad. Met name op de thema’s jongerenparticipatie, cultuur, muziek en inclusiviteit maakte hij het verschil. Zo heeft hij zich succesvol ingezet voor de realisatie van een openbaar toilet in de binnenstad. Hij nam ook de rol van voorzitter van de commissievergadering Samenleving & Inwoners en Middelen & Bestuur op zich.

Dankbaar

Martijn: “Ik ben dankbaar voor de kansen die ik gekregen heb, de mensen die ik ontmoet heb en mijn bijdrage die ik heb mogen leveren. Ik blijf trots op PuntGaaf, de jongerenorganisatie van Weert Lokaal, die het geluid van de jongeren vertegenwoordigen die nog niet kunnen stemmen en jongeren dichter bij de (lokale) politiek probeert te brengen.”

Opvolging

Martijn wordt in de gemeenteraad opgevolgd door Robyn Dörenberg. Robyn is al actief als commissielid namens Weert Lokaal. Vice- fractievoorzitter Jurrella Kleinmoedig: “het is ontzettend jammer dat Martijn de Weerter politiek gaat verlaten. Hij was een gewaardeerd lid van de fractie van Weert Lokaal met zijn inzet en vindingrijkheid. We begrijpen zijn afweging goed en hebben daar begrip voor. Wij kijken uit naar de samenwerking met Robyn, die met haar kennis en netwerk ook veel te bieden heeft en in de startblokken staat om door te schuiven van commissielid naar raadslid.”

Afscheid

Tijdens de raadsvergadering van 25 oktober zal afscheid worden genomen van Martijn Smolenaers en zal Robyn Dörenberg in zijn plaats worden beëdigd als raadslid.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
3 reacties