Open wandeling ‘Weert Wordt Wakker’

De Weerter stadsgidsen organiseren op zondag 8 oktober de open wandeling ‘Weert Wordt Wakker’. Deze themawandeling wordt, net als bij de ‘Van Horne Wandeling’ uit 2018, ingeleid door een informatief filmpje over de industriële ontwikkeling van Weert door de jaren heen. 

Over de film en wandeling

Weert kende haar Gouden Eeuw ruim een eeuw eerder dan West-Nederland. Tijdens de roerige Tachtigjarige Oorlog lag Zuid-Nederland in de bufferzone tussen het Staatse noorden en het Spaanse zuiden; een positie funest voor de handel natuurlijk. 

Het duurde tot eind negentiende, begin twintigste eeuw voor het ingedommelde handelsstadje van weleer ontwaakt. Met name de ontsluiting van Weert door kanaal, wegen en spoor draagt daar aan bij.

De Weert Wordt Wakker-wandeling start met een introductiefilmpje dat laat zien hoe Weert zich ontwikkelt tot een industriestad. Logisch dat de wandeling start bij het station. 

De route loopt via de Stationsstraat, de Singel en Fatima naar de Parallelweg. De gids vertelt aan de hand van gebouwen en (lucht)foto’s de opkomst en neergang van deze eerste ‘industriewijk’ van de stad.

Praktische informatie

  • Datum: zondag 8 oktober
  • Aanvang: 14.00 uur
  • Duur: circa 1,5 uur
  • Startlocatie: Antje van de Statie
  • Kosten: € 6,- (tot 12 jaar gratis) inclusief filmpje + koffie of thee
  • Aanmelden: verplicht via [email protected] o.v.v. aantal deelnemers én voorkeur voor thee of koffie.

Ga voor meer informatie naar www.stadsgidsenweert.nl.