Raymond en Nancy zeggen horeca vaarwel

Algemeen Human interest Uitgelicht Weert Reageer 3 min. leestijd

Raymond en Nancy Houben staan voor het eerst in 25 jaar niet achter, maar vóór de bar tijdens de kermis. Het horeca-echtpaar stopte onlangs als uitbaters van De Brouwer en Restaurant De Oelepot op de Oelemarkt in Weert. Voor het restaurant zijn ze in gesprek met een mogelijke overnamekandidaat. De Brouwer is enkele weken geleden al overgedragen aan Chris Aikens die al langer in het café werkzaam is.

Overwinteren

Raymond en Nancy hadden al langer plannen om op termijn te stoppen in de horeca. Het winnen, vorig jaar, van een grote prijs in de Postcodeloterij heeft dit allemaal versneld, zo vertelt Raymond. De toekomst is nog onzeker voor het tweetal. “We gaan een huisje bouwen en genieten, we zien we wat er komt”. De winters willen ze graag in Thailand gaan doorbrengen. “In Azië en die kanten .. Daar gaan we al heel lang op vakantie en daar willen we toch wel meer naartoe”.

Terugblikken

In de 25 jaar dat Raymond en Nancy in de horeca zaten hebben ze veel mooie momenten meegemaakt. In 1998 begonnen ze in feestcafé Madness. Daarna volgden Café het Slachthuis, Kefee De Preuveri-j, Café Hopeloos, De Brouwer en Restaurant De Oelepot.

Raymond: “Het EK en het WK hier op de Oelemarkt, maar ook het Slachthuis, een ouwemannencafé waar ze ’s middags om 12 uur voor de deur stonden, daar heb ik ook van genoten”.

Nancy kan zich het moment nog herinneren dat een DESM-voetbalteam, dat ze als bedrijf zo’n 6 jaar gesponsord hebben, met een envelop voor hun neus stond. “In de corona-tijd mocht het café niet open. Om ons te steunen kwamen de spelers een envelop brengen met daarin het geld dat ze normaal gesproken, als we open waren geweest, bij ons hadden uitgegeven. Zo’n gebaar doet je wel iets. Dat ga ik nooit vergeten”.

Opvolger

Chris Aikens heeft inmiddels het roer in De Brouwer overgenomen. Nancy: “Die werkt al 9 jaar bij ons en van tevoren heeft hij ook al in de horeca gewerkt .. Dat komt wel goed”.

In deze video blikken we met Raymond en Nancy Houben terug op hun leven in de horeca. Samen met het tweetal maken we een rondje door de Brouwer, het café waar ze stiekem toch nog geen afscheid van kunnen nemen: https://youtu.be/lGUJ6ZhT4sA.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie