Sfeerimpressie eerste kermisdag in Weert

De weergoden waren goed gezind toen de kermis in Weert officieel werd geopend op de Markt. Geheel volgens traditie werd de kermis geopend met saluutschoten en onder begeleiding van de Stedelijke Harmonie St. Antonius en de Stadsschutterij Ste. Catharina 1480.

Een bijzonder moment was er voor Jan Boots van De Nederlandse Kermisbond. Hij werd door kermiswethouder Suzanne Winters in het zonnetje gezet. Boots heeft zich 55 jaar lang ingezet voor de kermissen in Nederland, waaronder ook die van Weert.

Tijdens de droge momenten was het gezellig druk op de kermispleinen. Helaas kwam er later op de avond steeds meer hemelwater naar beneden. Het werd iets rustiger, maar de echte kermisfans lieten zich niet weerhouden om alsnog de attracties te bezoeken. Bekijk een sfeerimpressie van de eerste kermisdag.

Bekijk een video: https://youtu.be/VkRhdzRKH90


Een fotobijdrage van Carlo van Hout