Zorgen voor een ander krijgt aandacht in Week van de Mantelzorg

Foto via MantelzorgNL

In Weert en Nederweert wonen zo’n 20.000 mantelzorgers. Mensen die op wat voor manier dan ook hulp geven aan iemand in hun omgeving. Zorgen voor een ander is vaak vanzelfsprekend. Toch is dit onmisbaar en verdient dit aandacht. Daarom organiseert Punt Welzijn van 1 t/m 11 november de Week van de Mantelzorg, in Weert en Nederweert.   

Deze week wordt stilgestaan bij mensen die zorgen voor iemand uit hun omgeving. Er vinden verschillende activiteiten plaats, zoals een mantelzorgbrunch bij De Kleine Winst in Nederweert en de film ‘Rocco & Sjuul’ in Gotcha! Cinema. Daarnaast kun je naar een ontmoetingsbijeenkomst bij Bibliocenter in Weert en kun je verwend worden met een muzikale middag door een bezoek te brengen aan het jaarlijks terugkerende mantelzorgconcert. Ook kun je jezelf aanmelden óf aangemeld worden door anderen voor een attentie. 

Attentie in Weert 

Al jaren verrast Punt Welzijn rond 10 november (de landelijke Dag van de Mantelzorg) honderden mantelzorgers uit Weert met een bloemetje. Ook dit jaar is het weer mogelijk om een bloemetje aan te vragen. Je ontvangt dan automatisch een extra attentie, namelijk een cadeaubon ter waarde van € 15,-. Deze kan ingeleverd worden bij verschillende ondernemers. Zo kun je jezelf bijvoorbeeld trakteren op een vlaai, een mooi plantje of een heerlijke lunch. Aanmelden kan t/m 23 oktober. 

Attentie in Nederweert 

In Nederweert worden mantelzorgers ook op 10 november aan huis verrast, met een leuke attentie die vooraf niet bekend wordt gemaakt. Laat je verrassen en meld jezelf of een mantelzorger uit jouw omgeving hiervoor aan. Aanmelden voor deze attentie is eveneens mogelijk t/m 23 oktober. 

Tevens ontvangen (ingeschreven) mantelzorgers in Nederweert jaarlijks een cadeaubon – deze actie heeft al plaatsgevonden in juli. Als je nog niet bij Punt Welzijn ingeschreven staat dan kun je een mail sturen naar [email protected] o.v.v. je naam, adres en telefoonnummer en ontvang je de cadeaubon alsnog. 

Jonge mantelzorgers 

Ook kinderen en jongeren kunnen in hun omgeving te maken krijgen met iemand met een lichamelijke of psychische ziekte, handicap of verslaving. Dit kan gaan om een broer of zus met een beperking of een ouder die chronisch ziek is. Voor jongeren tot 25 jaar is er in beide gemeentes ook een leuke attentie aan te vragen. Ken jij of ben jij een jongere die thuis te maken heeft met extra zorgen? Meld jezelf of deze jongere dan uiterlijk 23 oktober aan.  

Aanmelden of meer informatie over het programma? Zie www.puntwelzijn.nl/weekvandemantelzorg.