A2 Maastricht-Eindhoven in file top 10

Algemeen Cranendonck Weert 10 reacties 1 min. leestijd

Sinds het opheffen van de laatste coronamaatregelen, eind maart 2022, is de filezwaarte op de Nederlandse wegen met 19% gestegen. Op plek 9 in de file top 10 van de ochtendspits: de A2 tussen Maastricht en Eindhoven.

Met name de weg tussen Budel en de afrit Valkenswaard is een filegevoelige plek. Niet geheel toevallig ligt dit punt in Noord-Brabant, waar het aantal files met maar liefst 35% toenam. Deze provincie kent veel transiroutes en infrastructurele knelpunten, aldus ANWB Verkeersinformatie.

Op basis van de meest recente filecijfers concludeert de ANWB dat de effecten van het thuiswerkadvies en het buiten de spitsuren reizen nog maar zeer beperkt merkbaar zijn op de weg. Op vrijwel alle werkdagen nam het aantal files dit jaar toe, alleen op vrijdag niet: deze toch al vrij rustige ochtendspits is nog verder afgenomen, waardoor er nauwelijks nog sprake is van een spits.

Peiling

Maak jij in de ochtendspits deel uit van de files op de A2 tussen Maastricht en Eindhoven?


Bekijk je dit bericht via de app en wil je de poll invullen? Klik dan hier.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Tags:
Deel dit bericht
10 reacties