BSO-kinderen Humankind in startblokken voor olympisch sportfestijn

Algemeen Sport Weert Reageer 2 min. leestijd
Archieffoto

Donderdag 19 oktober organiseert Humankind bij Het College in Weert de Olympische BSO Spelen. Een sportieve en feestelijke dag voor ruim 400 kinderen uit de regio Zuid-Oost Nederland. Van touwtrekken, estafette en verspringen tot voetbal: de kinderen staan al te trappelen.

Fit&Fun 

Sport en bewegen staan binnen de visie van Humankind hoog in het vaandel. Zo biedt Humankind een eigen sportaanbod op haar BSO’s en staat de organisatie in nauw contact met sportverenigingen binnen Weert. Om het sport- en spelaanbod voor kinderen tussen de 2 en 13 jaar te vergoten en daarmee beweegarmoede tegen te gaan, heeft Humankind Fit&Fun in het leven geroepen. Met de Olympische BSO Spelen wordt Fit&Fun officieel geïntroduceerd op de Humankind BSO’s in Weert en Stramproy. 

Sportieve workshops

Fit&Fun organiseert workshops en activiteiten die passen bij de doelgroep en zijn gericht op motorische ontwikkeling. Daarnaast sluiten deze aan bij de vier pedagogische basisdoelen van Humankind: emotionele veiligheid, persoonlijke competentie, sociale competentie en de overdracht van normen en waarden. De Olympische BSO Spelen zijn hier een uitstekend voorbeeld van. Andere activiteiten die Fit&Fun organiseert zijn bijvoorbeeld de Singelloop, Peuter4Daagse en Modderweek. 

Meedoen is winnen

Uiteraard start de dag met een Olympische parade. Met een zelf ontworpen vlag rennen de teams een ronde over de sintelbaan. Het team met de meest bijzondere vlag maakt kans op een leuke prijs. Aan het einde van de dag worden de winnaars en het sportiefste team in het zonnetje gezet. En natuurlijk verdient iedere deelnemer een staande ovatie voor inzet en enthousiasme.

Kindontwikkeling centraal

Bij Humankind staat optimale ontwikkeling van ieder kind centraal. De Olympische BSO Spelen passen perfect bij de krachtige pedagogiek van Humankind, waarin bewegen en een gezonde levensstijl een belangrijke plaats innemen. Het resultaat is een groeiend ‘beweegbewustzijn’ met een veelheid aan positieve effecten voor de gezondheid, ontwikkeling en vitaliteit van kinderen.

Deel dit bericht
Geef reactie