Burgerinitiatief om moord op Budelse op te lossen

5 reacties

Budel – Met de website www.wieshensen.nl wil een burgerinitiatief het publiek opnieuw betrekken bij het oplossen van de in 1989 gepleegde moord op Wies Hensen uit Budel. De initiatiefnemers denken dat er mensen zijn die meer kunnen vertellen over ‘een destijds al ouder en lawaaierig bestelbusje’ én over twee jongemannen, van wie er één opvallend blond haar had. 

Wies werd op 29 augustus 1989 om 21.45 uur nog gezien op de Budelse kermis. Ze was daar in gezelschap van twee jongemannen. Twee uur later zag een buurtbewoner 18 km verderop aan de Loonderweg in Dommelen een bestelbusje stoppen. Hij hoorde open- en dichtslaande deuren en gerommel in de laadruimte, waarna het busje met gedoofde lichten wegreed. Precies op die plek vonden fietsers de volgende ochtend het dode en ontkleedde lichaam van Wies. Ze was door verstikking om het leven gekomen. 

De familie van Wies hoopt dat er na 34 jaar eindelijk duidelijkheid komt. Er móeten mensen zijn die herinneringen hebben aan het destijds al oudere en lawaaierige bestelbusje met aan de rechterkant een rolluik en aan de linkerkant mogelijk een schuifdeur. Én aan de twee jongemannen die destijds in zo’n busje reden. De initiatiefnemers van de website www.wieshensen.nl hopen met name dat de twintigers van toen in de regio Zuidoost-Brabant nog eens goed graven in hun geheugen én in hun oude foto-albums.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
5 reacties