Donderdag zware windstoten verwacht vanwege storm Ciarán

Algemeen Informatie Weert Reageer 1 min. leestijd

Nederland bereidt zich voor op de komst van storm Ciarán, die naar verwachting komende donderdag voor aanzienlijke windstoten zal zorgen, waaronder ook in Limburg.

Het KNMI heeft ‘code geel’ aangekondigd omdat een groot deel van Nederland de tweede helft van donderdagochtend geteisterd zal worden door zware windstoten, met windsnelheden variërend tussen 75 en 90 km/uur. In de kustgebieden kunnen deze windstoten zelfs oplopen tot 90-100 km/uur.

Gelukkig is er enigszins goed nieuws voor het binnenland, aangezien de zware windstoten zich in de loop van donderdagavond beperken tot de kustgebieden. Tijdens de nacht naar vrijdag zal de wind verder afnemen, waardoor de weersomstandigheden geleidelijk zullen verbeteren.

Het advies is om alert te blijven en de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen om schade te voorkomen. Wees extra voorzichtig als je de weg op gaat en houd de weersvoorspellingen nauwlettend in de gaten.

Voor vandaag en morgen zijn er geen waarschuwingen van kracht volgens het KNMI.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie