Een ei hoort erbij op Wereld Ei Dag

Algemeen Weert 2 reacties 2 min. leestijd

Sinds 1996 wordt ieder jaar op de tweede vrijdag van oktober Wereld Ei Dag gevierd. Een dag waarop wereldwijd wordt stilgestaan bij de veelzijdigheid van het ei.

Zo bevatten eieren diverse voedingsstoffen, waaronder 13 essentiële vitamines en een hoog gehalte aan eiwitten. Daarnaast zijn ze betaalbaar, op talloze manieren te bereiden en breed verkrijgbaar.

Ook in Weert en omstreken, waar je je eitjes niet alleen in de supermarkt op de kop kunt tikken: diverse lokale boerderijwinkels bieden hun waren op locatie aan. Kakelvers en ‘voor een appel en een ei’.

Boerderijwinkels

Zo kun je onder andere terecht bij Boerderij Winkeltje Boshoven aan de Tobbersdijk in Weert. Hier vind je naast eieren afhankelijk van het seizoen ook onder andere aardappelen, uien, aardbeien, kersen en asperges.

Het ei van Columbus, oftewel een eenvoudige maar zinvolle oplossing, zijn de eierautomaten die op diverse plekken in de regio staan. Op Leuken bijvoorbeeld, waar je aan de Trumpertweg zowel eieren als vlees en barbecuepakketten kunt kopen.

Ook aan de Brandvenstraat in Ell en in Ospel, aan de Nieuwstraat, haal je je eieren zo uit de automaat. Evenals bij de Eier Drive-in Altwieërthej aan de Heltenbosdijk in Altweerterheide, waar je ook vlees en streekproducten zoals aardappelen, honing, diverse soorten jam en gekoelde fruitsappen kunt vinden.

Voor groenten, fruit én eieren kun je eveneens terecht bij De Fruithal aan de Roermondseweg, Mildershoof in Nederweert-Eind, het Aardbeienvrouwtje in Nederweert en Zorgboerderij en -winkel Vreikehof in Ospel. Appeltje eitje!

Peiling

Hoe eet jij je ei het liefst?

Tip de redactie

Heb of ken jij nog een handig adres voor het kopen van kakelverse eieren? Tip de redactie dan via [email protected].


Bekijk je dit bericht via de app en wil je de poll invullen? Klik dan hier.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
2 reacties