Vrachtwagen met betonnen platen vast onder spoorviaduct

112 Algemeen Weert 7 reacties 2 min. leestijd

Update – Een echte vrijdag de dertiende is het vandaag voor een vrachtwagenchauffeur die betonnen platen vervoerde. Hij kwam vanochtend rond 10.00 uur met zijn vrachtwagen vast te zitten onder het spoorviaduct op de Ringbaan-West.

Gelukkig bleef de chauffeur zelf ongedeerd. De politie kwam ter plekke om de weg af te sluiten en te assisteren bij de afhandeling van het ongeval. Hiervoor werden ook medewerkers van ProRail en Strukton opgeroepen.

Onder begeleiding heeft de chauffeur van de vrachtwagen de lading kunnen laten zakken, zodat hij onder de brug door kon rijden. De vrachtwagen is vervolgens voor de brug geparkeerd, in afwachting van een kraan. Deze werd ingeschakeld om de verschoven en daardoor instabiel geworden lading recht te zetten.

De weg zal nog enige tijd afgesloten zijn, totdat de lading veilig verplaatst kan worden. Het treinverkeer ondervindt geen hinder van het ongeval.

De reinigingsdienst van de gemeente Weert heeft het wegdek schoongemaakt. De schade aan het spoorviaduct is beperkt, al is de betonrand niet ongeschonden gebleven.

Update 12.15 uur – De platen staan weer recht en de vrachtwagen kan na een controle door de berger zijn weg vervolgen naar een terrein waar de platen neergezet kunnen worden.

Bekijk een video: https://youtu.be/45kPG-N4J5o

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
7 reacties