Eet met je hart: Samen eten, samen delen

Algemeen Weert Reageer 4 min. leestijd

Op 1 november begint voor de elfde keer de ‘Eet met je hart’-campagne. Ook jij kan deze campagne in Weert ondersteunen waardoor minder ouderen eenzaam zijn. Diverse horeca/food-ondernemers doen mee.

De avond is donker en guur, maar binnen brengt kaarslicht een warme gloed over je heen terwijl iedereen gezellig met elkaar praat. De keuken verspreidt heerlijke kruidige geuren, en een vriendelijke ober vult je wijnglas. Het is vrijdagavond, en je kijkt vol verwachting naar het menu. De keuzes, zoals biefstuk met parmezaan en kabeljauw met saffraan, beloven veel lekkers. Plotseling zwaait de deur open en jouw vrienden lopen lachend naar je toe, wrijvend in hun handen. Deze avond kan nu al niet meer stuk.

Herken je dit tafereel? Voor veel ouderen is dit helaas niet het geval. Meer dan 66 procent van de 85-plussers voelt zich eenzaam. Dit is begrijpelijk, omdat ze door een steeds kleiner wordend sociaal netwerk zelden de deur uitkomen.

Niet laten gebeuren

De mentale en fysieke gevolgen van eenzaamheid maken ouderen kwetsbaar. Stichting Met je hart laat dit niet gebeuren. Ze organiseren het hele jaar door terugkerende ontmoetingen in de horeca voor zelfstandig wonende ouderen. Dit biedt hen een gezellig samenzijn waardevolle contacten worden gelegd en nieuwe vriendschappen ontstaan. Samen verveelt nooit.

Een kleine geste met een grote impact

Met de ‘Eet met je hart’-campagne voegen ze in november en december een extra dimensie toe aan deze inspanningen. Hoe werkt dit? Meer dan 500 restaurants en food-ondernemers vragen hun gasten om een vrijwillige bijdrage van slechts één euro. Ook in Weert, bij Hostellerie Munten, Restaurant De SooS, Brasserie/restaurant Gotcha, Kaas & Ko, Tostibar Dikke Mik en Antje van de Statie. De opbrengst komt volledig ten goede aan het bestrijden van eenzaamheid. Dus, kom gezellig uit eten en ondersteun onze campagne met jouw euro. Een kleine geste met een grote impact.

Vervolg

Om 22.30 uur, nadat je genoten hebt van wijn, smakelijke gerechten en boeiende gesprekken, vraag je enthousiast om de rekening, want vanavond heb je met jouw hart gegeten. Natuurlijk schenk je één euro, net als je vrienden. Jouw avond kan niet meer stuk, want je deelt jouw geluk. “Het is zo fijn om verhalen van anderen te horen. Dan ben je niet alleen, dan ben je samen.”

Over Stichting Met je hart

Stichting Met je hart helpt eenzame ouderen letterlijk over de drempel heen. De missie van Met je hart is het voorkomen en doorbreken van de (toenemende) eenzaamheid onder zelfstandig wonende ouderen. Aimée Romme, directeur van de Stichting Met je hart, benadrukt: “De kracht van onze ontmoetingen ligt in hun structurele karakter. We brengen mensen keer op keer samen, en daarmee geven we hen het gevoel (terug) dat ze ertoe doen, dat ze gemist worden, en bevorderen we zelfredzaamheid. We hebben alle hulp hierbij nodig.”

Voor meer informatie over Met je hart Weert kun je contact opnemen met Judith Mooren via [email protected].

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie