Gratis creatieve dagbeleving in november

Plaats een reactie

In de maand november viert Weert de inclusieve samenleving. Ook cultuurpartner RICK organiseert speciale activiteiten. 

Kunst helpt mensen, die op zoek zijn naar zichzelf en naar meer controle over hun leven, sterker in het leven te staan. Door bezig te zijn met bijvoorbeeld muziek, tekenen en dans leren ze op een andere manier (naar zichzelf) te kijken. Ze ontwikkelen talenten en eigenschappen die hen ondersteunen om volwaardig deel te kunnen nemen aan de maatschappij. 

Creatieve dagbesteding

In november kunnen jongeren vanaf 16 jaar, met een verstandelijke beperking, gratis deelnemen aan het Special Art Team, een creatieve dagbeleving. Met een creatief afwisselend programma op woensdagochtend maken deelnemers kennis met verschillende kunstdisciplines zoals muziek, theater, dans en beeldende kunst. Heb je interesse in het Special Art Team? Ervaar de activiteiten bij RICK zelf op woensdag van 9.00 – 12.00 uur op de Wilhelminasingel 12 in Weert. Aanmelden kan via www.rickraakt.nl/specialartteam (cursuscode: WR SAT).

Persoonlijke ontwikkeling

Op 20 november is er voor medewerkers van de Risse en PSW Multi een speciaal programma rond het thema ‘Jezelf zijn’. Zij kunnen deelnemen aan inspirerende workshops beeldend, theater, dans of muziek. “Kunst raakt en is daarom een krachtig en effectief middel om te werken aan de eigen persoonlijke ontwikkeling. Personen mogen volledig zichzelf zijn. De focus ligt op wat zij wél kunnen. Zo ontdekken ze dingen waar zij heel goed in zijn”, licht Jan van Dongen, manager sociaal domein bij RICK, toe. 

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie