Vogels in de kunst in Theuniskapel

Uitsnede van 'Valkenier' door Jack Vreeke

De expositie ‘Vogels in de kunst’ begint in het eerste weekend van november met een Schotse vrachtwagen vol duiven, die in Frankrijk stond te wachten tot ze gelost konden worden.

Verder hangen er grote zeefdrukken met expressionistische vogels van Lei Molin, Anton Vrede, Nico Molenkamp en diens dochter Charlotte. Veel realistischer zijn de aquarellen van Jack Vreeke van valkeniers in Renaissancekostuum met hun roofvogels en van vogels uit de dierentuin. Van hem is ook een aantal gebeeldhouwde vogelveren te zien van tien keer de ware grootte, beschilderd in natuurlijke kleuren of met een fantasiepatroon.

Van Theo Kuipers hangt er een groot ontwerp voor een vleugel en Dan van Golden tekende ooit heel precies de vleugel van Albrecht Durer na voor de achterpagina van het Vrije Volk, die hij een hele dag heeft zitten signeren in Museum Boymans van Beuningen.

Verder is er weer een leestafel met informatie over nesten, eieren, veren en vliegbewegingen. De Theuniskapel is op zaterdag 4 en zondag 5 november open van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Meer informatie is te vinden op www.kunsthalweert.nl.