Hoe staat de culturele sector in Weert erbij?

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

Kom jij aankomende donderdag 12 oktober om 19.00 uur meepraten in het Munttheater over hoe de vlag er nu bijhangt en hoe je het graag zou willen zien?

In Weert wordt er volop cultuur gemaakt, gepresenteerd en beleefd. In de gemeente Weert wonen circa 50.000 mensen met elkaar samen. De gemeente is trots op de enorme diversiteit onder haar inwoners: vele culturele achtergronden en interesses zijn vertegenwoordigd en mensen van alle leeftijden vinden hun weg binnen de gemeente. De nasleep van de coronacrisis en de impact van nieuwe crisissen zoals de inflatie zijn nog goed zichtbaar en voelbaar, ook met betrekking tot cultuurbezoek en deelname aan cultuur. Het is dan ook een goed moment om te zien waar we staan met alle verenigingen, makers én met de uitvoering van de Cultuurvisie ‘Cultuurroute 2024’

In de visie ‘Cultuurroute 2024’ staat het maatschappelijke effect van cultuur, de verbinding tussen professionele instellingen en het amateurveld, talentontwikkeling, toegankelijkheid, culturele innovatie en tot slot de groei van het lokale cultuurveld richting provinciaal en landelijk beleid staat. Juist omdat in de afgelopen twee jaar er veel onvoorziene uitdagingen op het pad van cultuurmakers, verenigingen en instellingen zijn gekomen zijn we ook benieuwd hoe het staat met de uitvoering van de huidige cultuur visie.

De gemeente Weert nodigt donderdag 12 oktober alle amateurverenigingen, makers, culturele instellingen en creatieve ondernemers uit om in gesprek te gaan aan de hand van de vijf doelen die zijn geformuleerd in de ‘Cultuurroute 2024’.

Deze vijf doelen zijn

  • Toekomstbestendige sector met een goed voorzieningenniveau;
  • De zichtbaarheid en positie van cultuur in de Weerter samenleving is verbeterd;
  • Cultuur stimuleert verbinding, ontmoeting en gemeenschapszin;
  • Kunst en cultuur zijn beter toegankelijk voor iedereen;
  • Er is ruimte voor experiment, talentontwikkeling en lef.

Sluit je graag aan? Geef je dan even op via www.weertcultuur.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie