Zeer grote brand in loods op Laar

112 Algemeen Weert 1 reactie 2 min. leestijd

Update 20:40 uur: De hulpdiensten werden maandag omstreeks 19:15 uur gealarmeerd vanwege een ernstige brand aan de Boeketweg in het dorp Laar.

Bij aankomst van de hulpdiensten was er al een aanzienlijke hoeveelheid rook aanwezig. Vervolgens breidde het vuur zich snel uit en escaleerde het tot een zeer grote uitslaande brand. Er hebben zich inmiddels ook meerdere explosies voorgedaan.

De brandweer is met meerdere voertuigen ter plaatse om de brand te bestrijden. Een deel van het gebouw is inmiddels ingestort.

De loods is niet meer te redden, en de brandweer heeft besloten om deze gecontroleerd te laten uitbranden. De naastgelegen woning is gespaard gebleven van de vlammen. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Het zal nog geruime tijd duren voordat de brand volledig is geblust. Brandweereenheden uit Nederweert, Weert en andere omliggende plaatsen, waaronder Roermond, Grathem, Ittervoort, Panningen, Heythuysen en Stramproy, verlenen bijstand. De Boeketweg is momenteel afgesloten voor verkeer, en de brand trekt veel toeschouwers.

Update 20:21 uur: Inmiddels is er opgeschaald naar GRIP 1. De Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdingsprocedure (GRIP) is de methode waarmee Nederlandse hulpverleningsdiensten bepalen hoe hun activiteiten bij incidenten gecoördineerd moeten worden.

Update 20:31 uur: Voor de brand wordt een NL-alert uitgestuurd in het gebied Nederweert/Nederweert-Eind. Hier kan hinder als gevolg van de rook en stank van de brand ontstaan. Sluit ramen en deuren en zet mechanische ventilatie uit.

Update 20:40 uur: Het NL-alert is verstuurd, ook mensen in Weert hebben het bericht ontvangen.

Bekijk een video: https://youtu.be/BZx2eWNSVvQ

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
1 reactie