Kennismaken met pumptracken in de herfstvakantie

Algemeen Sport Uitgelicht Weert Reageer 2 min. leestijd
Ingestuurde foto

Op 19 oktober worden de officiële BSO Olympics gehouden op het College Weert, aan de Parklaan 1 in Weert. Tijdens deze spelen wordt er ook een speciaal pumptrackevenement georganiseerd, waarvoor twee mobiele pumptrackbanen worden neergelegd.

Pumptrackevenement

Dit evenement geeft kinderen vanaf 7 jaar de mogelijkheid om van professionele BMX’ers les te krijgen in hoe je moet pumptracken. Op twee rechte banen van elk 32 meter zullen de kids geschoold worden. Zo zullen ze leren hoe ze snelheid moeten maken met hun eigen lichaamsgewicht, maar vooral ook ervaren hoe leuk het is om deze snelgroeiende buitensport te beoefenen.

De BSO Olympics worden uitsluitend georganiseerd voor bso-kinderen uit de regio, maar van 16.45 tot 18.00 uur is er voor iedereen die daar interesse in heeft de mogelijkheid om te kijken of deel te nemen. Er zijn voldoende BMX-fietsen en stuntstepjes aanwezig om te lenen, maar je eigen BMX-fiets, stuntstep, mountainbike of skateboard mag ook. Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

Shows

Tijdens het pumptrackevenement zullen voor de bso-kinderen ook spectaculaire shows te zien zijn, waarin freestylers door de lucht vliegen door van een hoge schans af te springen om vervolgens salto’s, backflips en 360’s te maken. Bij voldoende animo zal er door de BMX’ers om 18.00 uur ook een eindshow gegeven worden voor al het publiek.

Meer informatie: https://www.facebook.com/profile.php?id=100090446362501

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie