Kopstaart-botsing op Maaseikerweg

Zaterdag rond 16:00 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd vanwege een verkeersongeval op de Maaseikerweg in Weert.

Vlak voor de kruising met verkeerslichten aan de Ringbaan-Zuid vond een kop-staartbotsing plaats, waarbij drie voertuigen betrokken waren als gevolg van de harde impact. De bestuurder van het achterste voertuig raakte lichtgewond.

Een ambulance arriveerde ter plaatse om de bestuurder medisch te onderzoeken. Toen de hulpverleners vroegen of hij kon opstaan en naar de brancard kon lopen, weigerde de man aanvankelijk. De politie heeft hem vervolgens een handje geholpen waarna hij alsnog kon opstaan en naar het ziekenhuis is vervoerd.

De inzittenden van de andere voertuigen kwamen met de schrik vrij en hebben ter plaatse de schadeformulieren ingevuld. Twee van de voertuigen zijn door een bergingsbedrijf afgesleept. Het verkeer op de Maaseikerweg ondervond lichte hinder van het ongeval.