Leer meer over tekenen met zilver

Plaats een reactie

Bij RICK leer je meer over de fascinerende techniek van het tekenen met edelmetalen. Tijdens de pandemie lanceerde het culturele centrum een nieuwe online cursus ‘Tekenen met zilverstift’, inmiddels een van de meest populaire cursussen. Binnenkort organiseert RICK twee interessante live activiteiten in Weert waarbij je meer leert over tekenen met zilverstift. 

Exclusieve lezing kunstgeschiedenis

Tekenen met zilver en goud kwam tot bloei in de Renaissance van de 15e en 16e eeuw. Op maandag 30 oktober van 19.30 tot 22.00 uur laat Jan Bustin, docent kunstgeschiedenis, je in een lezing kennismaken met de verschillende manieren waarop het tekenen met zilver en andere metalen een rol heeft gespeeld voordat het potlood in zwang kwam.

Praktische workshop

Op zaterdag 25 november van 11.00 tot 15.00 uur leert docent Jan Bustin je tijdens een praktische workshop hoe je zelf een zilverstift kunt maken en een ondergrond kunt prepareren. Ook oefen je met de speciale techniek van het arcerend tekenen. De workshop is inclusief materialen en lunch.

Online cursus

Grote meesters als Da Vinci, Dürer en Rembrandt maakten in hun werken al gebruik van bijzondere edelmaterialen zoals zilver en goud. Ook hedendaagse kunstenaars experimenteren ermee. In de online cursus tekenen met zilverstift ontdek je de geschiedenis en mogelijkheden van de zilverstift. Via stap-voor-stap instructievideo’s pas je de tekentechniek zelf toe en maak je sprekende wildlife- en portrettekeningen.

Deze cursus wordt volledig online gegeven zodat je je eigen tijd kunt indelen en de ruim 25 uur aan videomateriaal kunt terugkijken. De inhoud van de cursus is verdeeld in een aantal pakketten. Zo beslis je zelf welke onderdelen je wilt volgen: kunstgeschiedenis, tekenlessen of beide. 

Wil jij meer weten over het gebruik van zilver in historische en hedendaagse kunst? Of wil je zelf aan de slag gaan met tekenen met zilverstift? Kijk dan voor meer informatie op www.rickraakt.nl/tekenenmetzilverstift.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie