Masterclasses graffiti en rap met Nieuwe Helden en Kunstbende in Weert

De hiphopcommunity Nieuwe Helden in Weert organiseert samen met Kunstbende in oktober en november twee masterclasses waarvoor je je vanaf nu kunt aanmelden!

In de graffiti-masterclass zal de kunstenaar Jasper Briks, ook bekend als Brickie Briks, uitleggen hoe graffiti verweven is met de hiphopcultuur en welke principes en waarden daarmee gepaard gaan. Deelnemers krijgen de kans om zelf graffiti te maken op canvas, dat ze mee naar huis mogen nemen.

Als je wilt leren spitten, rijmen en beatboxen, dan is de rapcursus in samenwerking met Patrick Jason en 4XM Workshops iets voor jou. Bovendien zullen Nieuwe Helden Next Level en Kunstbende tijdens deze masterclasses hun identiteit en activiteiten presenteren.

Over Nieuwe Helden Next Level

Nieuwe Helden Next Level is een hiphopcommunity voor jongeren tussen de 12 en 23 jaar, waar iedereen welkom is. Niet alleen in Weert, maar ook in Roermond, Venlo en Heerlen, begeleiden professionele coaches uit de hiphopscene deelnemers gedurende tien weken om een multimediale show op een professioneel podium te creëren. Daarnaast organiseert Nieuwe Helden zomerprogramma’s en vervolgproducties om de groei te stimuleren. Bovendien werkt Nieuwe Helden samen met meerdere festivals, waaronder het Limburg Festival.

Data en tijden

De masterclass graffiti vindt plaats op 30 oktober van 18.30 uur tot 20.30 uur, en de masterclass rap is gepland op 6 november van 18.30 uur tot 20.30 uur, beide in de HangOut in Weert. Schrijf je nu in door een mail te sturen naar [email protected].