Man met nepvuurwapen in trein door politie gearresteerd

Update 12.49u – Op zaterdag rond 11:00 uur kwam de politie met meerdere eenheden ter plaatse op het NS-station in Weert vanwege een ‘ onbekende calamiteit’.

In de Intercitytrein die van Weert naar Eindhoven reed, zat een verdachte man. De reden voor de verdenking is nog onbekend, maar de politie had in elk geval voldoende aanleiding om kogelwerende vesten te dragen.

Nadat de trein tot stilstand was gekomen op het station, betrad de politie de trein en begon een onderzoek. Ongeveer een kwartier later kwam de politie met een verdachte uit de trein. De man was geboeid en werd overgebracht naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Het NS-station werd tijdelijk gesloten voor reizigers, maar is inmiddels heropend. De vertraagde trein heeft zijn reis naar Eindhoven hervat.

Update: De politie laat weten dat de man een nepvuurwapen bij zich droeg. Hij was door getuigen al gezien op het station in Roermond. Het perron in Weert met dertig reizigers is tijdelijk ontruimd. De verdachte heeft niemand bedreigd met het wapen.