Mooie Hema Volksloop onder goede omstandigheden

Plaats een reactie

Zondag vond de maandelijkse Hema Volksloop weer plaats, en het parcours was in uitstekende conditie. Dankzij de vroege stijging van de temperatuur naar 20 graden, konden de deelnemers zelfs in korte broek lopen.

De jeugd was weer in grote getalen aanwezig, met ruim 50 jongens en meisjes t/m 15 jaar, die deelnamen aan de verschillende afstanden. Dankzij de ondersteuning van Sportakkoord Weert en Gezondheid en ontspanning uit Nederweert, konden zij gratis deelnemen.

Sommige van deze jonge deelnemers, soms drie jaar oud, liepen zelfs de 1,3 kilometer, natuurlijk onder begeleiding van een familielid. Bij de finish genoten veel ouders en grootouders van de prestaties van hun kinderen en kleinkinderen.

Kevin Bruijnaerts herdacht

Op 3 september overleed Kevin Bruijnaerts op 40-jarige leeftijd. Hij was een gepassioneerde sporter en een trouwe deelnemer aan onze evenementen. Op deze zondag eerden we Kevin met een minuut stilte.

Deelnemers in het zonnetje gezet

De afgelopen jaren hebben ze steeds meer nieuwe deelnemers mogen verwelkomen, wat essentieel is voor de voortgang van onze loop. Dit geldt met name voor de nieuwe jeugdige deelnemers, mannen en vrouwen. Dit blijkt uit het groeiende aantal deelnemers dat al tien keer heeft meegedaan. Vandaag waren dat Benthe en Mirthe Holtman, Nele Hartogs en Jonas van de Ven bij de jeugd, en Maartje Rutjens, Paul van de Ven, Nick Betuw, Sander Timmermans en Gabrielle ten Velde bij de senioren. Zij werden allemaal geëerd met een medaille, uitgereikt door Wim Janssen.

250ste deelname

Tijdens deze bijeenkomst werd ook Henk Moonen in het zonnetje gezet, wat bij dit prachtige weer niet moeilijk was. Hij werd gehuldigd omdat hij maar liefst 250 keer heeft deelgenomen, wat neerkomt op meer dan twintig jaar. Een indrukwekkende prestatie.

Sinds de invoering van nieuwe parcoursen zijn er ook weer parcoursrecords gevestigd. Op 3 september bracht Yarka Batenburg uit Geldrop het vrouwenrecord op de vier kilometer omlaag, van 18:27 naar 18:11. Een uitstekende prestatie, die beloond werd met een herinnering.

Beloning

Na afloop van de loop werden de winnaars van de tombola beloond met Hema- en Posno waardebonnen, waarmee een succesvolle volksloop werd afgesloten.

De volgende Hema Volksloop staat gepland op 5 november.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie