Kunsthal Weert toont dieren in de kunst

'Ongevaarlijke hond' van Louis Toebosch

In het eerste weekend van oktober hangt de Theuniskapel vol met drieëndertig honden, drie paarden, een zebra, vijf leguanen, een ongevaarlijke hond, twee poezen, een zwartbonte koe,  een blauwpaarse en een witblauwe giraffe, een babygiraffe, een tijger, vier verschillende apen, negentien slangen waarvan veertien op het hoofd van Medusa en vijf zeepaardjes uit een serie van zevenenzeventig.

Getekend, geaquarelleerd, geschilderd, gedrukt of uitgevoerd in drie dimensies met textiel of natuurlijke materialen door Nico Molenkamp, Anton Vrede, Jack Vreeke, Kees van Bohemen, Cor Rozemeijer, Louis Toebosch, Jan Commandeur, Peter Vos, Twan de Vos, Anne Marie Borggreven, Paul Basart, Fred Gubbels, Aborigines, Bianca van Londen en Annita Goossens. Geen vogels, vissen of insecten? Een andere keer.

De Theuniskapel is op zaterdag 7 en zondag 8 oktober open van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Ga voor meer informatie naar www.kunsthalweert.nl of www.kunstcentrumweert.nl.