Nicole Smolenaers ‘vertaalt’ tarotkaarten

3 reacties

Sinds haar jeugd is Nicole Smolenaers in de ban van tarot. In haar boekenkast staat een flink aantal naslagwerken over dit eeuwenoude kaartenspel. Als ze een lade opentrekt showt ze ons een grote verzameling tarotkaarten. Over één tarotdeck, zoals deze ‘spel kaarten’ worden genoemd, heeft ze een boek geschreven: ‘spelen met tarot’. Hierin legt ze in het kort uit hoe ze alle achtenzeventig Rider-Waite tarotkaarten duidt.

Zelfreflectie

Tarot is volgens Nicole een goede manier om naar gebeurtenissen in het leven te kijken. “Het is een ideaal middel voor zelfreflectie. Het is een instrument wat je kunt gebruiken om inzichten te krijgen”.

Nicole heeft een tekst- en communicatiebureau. Zo blogt ze bijvoorbeeld voor bedrijven en schrijft ze concepten waarmee organisaties zichzelf beter op de kaart kunnen zetten. “Taal is mijn vak; ik houd van taal. En tarot is voor mij een manier om te vertalen wat ik in de kaarten zie. En dat vertaal ik zo goed mogelijk naar de persoon waarvoor ik de kaarten leg zodat die boodschappen krijgt waarmee die verder kan”.

Meteen verkocht

De interesse in tarot ontstond op 18-jarige leeftijd toen Nicole samen met een vriendin ging borrelen en eten bij diens zus. “Toen zijn we voor de joeks, op zijn dialect gezegd, kaarten gaan leggen .. Ik was meteen verkocht en heb een dag later een boek en kaarten gekocht en ik ben mezelf erin gaan verdiepen”. Vele jaren later heeft ze nu zelf een boek over tarot geschreven. “Zelfs na 35 jaar ontdek ik nog steeds diepere lagen in de kaarten, die ik eerder niet zag ..“, zo schrijft ze in haar voorwoord.

Hip

“Ik merk dat het (tarot, red.) tegenwoordig in een keer heel erg hip en populair begint te worden .. Maar ik vind het wel fijn als jonge mensen zich in ieder geval de basis goed aanleren. Aan iedere kaart zit zoveel symboliek; die moet je wel leren begrijpen”. Om onder andere ‘nieuwkomers’ in de tarot op de goede weg te helpen heeft Nicole nu het boek ‘spelen met tarot’ geschreven.

In deze gids beschrijft ze alle achtenzeventig kaarten uit het tarotdeck Rider-Waite. Ze duidt haar waarnemingen en helpt de lezer bij het interpreteren van de afbeeldingen op de kaarten. Ze ‘vertaalt’ als het ware de tarotkaarten.

Te koop

In Weert is ‘spelen met tarot’ te koop bij Cigo van Bun aan de Muntpassage 23 en bij Bruna op de Markt 11. Online is het boek verkrijgbaar op www.tarot.nl , www.happy-spirit.nl en www.bol.com.

In deze video legt Nicole Smolenaers uit wat kaartleggen inhoudt en waarom je met je linkerhand tarotkaarten uit een waaier moet pakken. Ook trekt ze een dagkaart en duidt deze: https://youtu.be/8y2m5MwOLGk.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
3 reacties