Ouderenvereniging Stramproy timmert aan de weg met 55+ doe-mee-actie

Archieffoto WdG - Potje jeu de boules in Stramproy

Met de ’55+ doe-mee-actie’ wil Ouderenvereniging Stramproy zichzelf in de schijnwerper zetten. Van maandag 16 oktober 2023 tot en met dinsdag 24 oktober 2023 zijn alle activiteiten vrij toegankelijk voor elke inwoner van Stramproy vanaf de leeftijd van ongeveer 55 jaar.

Zichtbare activiteiten

Onlangs vierde Ouderenvereniging en KBO-afdeling Stramproy haar 60-jarig bestaan. In al die jaren heeft Stramproy een voorziening opgebouwd die talloze activiteiten organiseert waar de ‘oudere’ inwoners van Stramproy veel plezier aan beleven. Deze activiteiten voorzien in een groeiende behoefte en spelen een cruciale rol bij het voorkomen van sociaal isolement.

Veel van deze activiteiten zijn zichtbaar en de planning is wekelijks te vinden in ’t Blaadje Stramproy en op hun website. Hierbij kun je denken aan beugelen, biljarten, kaarten, koersbal, yoga in de zaal, koorzang en jeu de boules.

Naast de wekelijkse ‘kortere’ wandelingen zijn er maandelijkse ‘langere’ wandel- en fietstochten, evenals een reisprogramma met theaterbezoeken, excursies, hele en halve dagtochten, een 5-daagse vakantiereis en een 4-daagse fietsvakantie.

Onzichtbare activiteiten

Nog belangrijker zijn de onzichtbare activiteiten zoals ziekenbezoek, verjaardagskaarten, sinterklaasattenties en de onderlinge aandacht voor elkaar in goede en mindere tijden. Of het nu gaat om het vieren van een gouden huwelijk, het ontvangen van een verdiende Koninklijke onderscheiding of het bereiken van de 90-jarige leeftijd, de Ouderenvereniging Stramproy staat altijd paraat.

De Ouderenvereniging Stramproy is de meest actieve en gezelligste vereniging in Stramproy, zoals te lezen is op hun website. Daarom nodigen ze alle inwoners van Stramproy uit om tijdens de genoemde periode een kijkje te nemen bij, of nog liever deel te nemen aan, hun wekelijkse activiteiten. Blijf niet thuis zitten; kom in beweging! De coronatijd heeft duidelijk gemaakt dat ouder worden in een gezellige omgeving vele extra en plezierige levensjaren oplevert.

Ruim 750 leden

De Ouderenvereniging Stramproy telt ruim 750 leden, waarvan 85 vrijwilligers zich op verschillende manieren inzetten om dit alles mogelijk te maken. De doelgroep van de Ouderenvereniging omvat alle inwoners van Stramproy die de leeftijd van 55 jaar hebben bereikt, naar schatting ruim 2500 mensen. De Ouderenvereniging roept iedereen binnen deze doelgroep op om samen die extra en plezierige levensjaren te realiseren. Gun het elkaar, meld je aan en doe mee; samen lukt het beter!

Doe mee!

Waarschijnlijk komt er in de toekomst ook een moment voor jou waarop de Ouderenvereniging aan jouw behoeften tegemoetkomt, zoals de Ouderenvereniging betoogt. Kom langs bij de activiteiten in de komende week en neem deel. De koffie staat voor je klaar.

Een overzicht van de activiteiten kun je vinden via: ouderenvereniging-stramproy.nl/activiteiten/.

Voor meer informatie kun je terecht op de website: www.ouderenvereniging-stramproy.nl of neem contact op met het secretariaat via 0495-562 306.