Training ‘Goed omgaan met dementie’ binnen jouw vrijwilligersorganisatie

Foto via Pexels

Punt Welzijn organiseert op 14 november weer de gratis training ‘GOED omgaan met dementie’, voor vrijwilligers(organisaties). Deze wordt gegeven door trainers van Samen Dementievriendelijk. Als vrijwilliger leer je hoe je goed kunt omgaan met mensen met dementie. Dit kunnen mensen zijn waarvoor jij als vrijwilliger werkt, maar ook vrijwilligers waarmee jij samenwerkt. 

Dementievriendelijke gemeente

Je leert meer over dementie en hoe je ervoor kunt zorgen dat deze mensen mee kunnen blijven doen en zich goed voelen bij je vereniging. Er wordt gewerkt met situaties die voor kunnen komen in de praktijk. Hoe reageer je bijvoorbeeld als een mevrouw niet meer goed mee kan doen met bridgen? En hoe vang je iemand op die wat verward is? Tijdens de training leer je hoe je goed kunt omgaan en contact kunt maken met mensen met dementie.

In een dementievriendelijke gemeente is de wens het dagelijkse leven van mensen met dementie gemakkelijker te maken. Een gemeenschap waarin iedereen dementie accepteert: van bakker en buurman tot sportclub en wijkagent. Waarin mensen met dementie mee kunnen blijven doen. Een samenleving waarin ze iets mogen vergeten en worden thuisgebracht als ze verdwalen. En waarin ze zo lang mogelijk aan het verenigingsleven kunnen deelnemen. 

Praktische informatie

De training vindt plaats op dinsdag 14 november 2023 van 19.30 uur tot 21.30 uur bij Punt Welzijn, aan de Beekstraat 54 in Weert. Vanaf 19.15 kunnen deelnemers zich verzamelen in de hal van het pand.

Aanmelden kan tot en met 9 november 2023, via de website van Punt Welzijn, onder het kopje vrijwillige inzet/activiteiten. Er is plek voor maximaal 20 deelnemers.